Strona Główna


<b><font color=blue>REGULAMIN</font></b> i FAQREGULAMIN i FAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  <b>Galeria</b>Galeria  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nagrywanie ekranu komputera
Opublikował Wiadomość
i 
10



Pomógł: 47 razy
Dołączył: 08 Sty 2005
Posty: 9594
Skąd: ---
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   Nagrywanie ekranu komputera

Szukałem moi mili w necie programu umożliwiającego nagrywanie ekranu własnego komputera. Niestety, próbowałem z kilkoma. Pierwszy zablokował mi mój program antywirusowy (powód: adware), kolejne nie uruchamiają się (powód ten sam: system Windows nie może uzyskać dostępu do pliku).

Testowałem:
Camtasia Studio
Fraps
Bandicam
Hypercam

Może coś polecicie?
Najlepiej rzecz jasna bezpłatny ale może też być płatny (choć nie chciałbym kupować "kota w worku", który może nie działać jak chociażby te powyższe).

Windows 10
12 GB RAM
2 GB pamięci własnej karty graficznej
1 TB HDD
_________________
"Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
 
 
 
KornikAmator 
5


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Sty 2018
Posty: 667
Skąd: Rzplita
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

W Windowsie 10 masz wbudowaną możliwość nagrywania.
Musisz włączyć aplikację o wdzięcznej nazwie "xbox". Nie musisz się logować, ta aplikacja musi być uruchomiona i tyle.
Potem klikasz windows+g, zaznaczasz, że to gra - i wtedy powinien pojawić się panel umożliwiający m. in. nagrywanie.
Nagranie po zatrzymaniu powinno być zapisane w C:\Users\[user]\Videos\Captures
 
 
i 
10



Pomógł: 47 razy
Dołączył: 08 Sty 2005
Posty: 9594
Skąd: ---
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

Masz rację. Wszystko "ładnie pięknie". Tylko, że ja nie chcę zakładać konta w Microsoft ani podawać e-mail'a.
_________________
"Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
 
 
 
KornikAmator 
5


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Sty 2018
Posty: 667
Skąd: Rzplita
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

Cytat:
Nie musisz się logować, ta aplikacja musi być uruchomiona i tyle.

Włączasz aplikację xbox, żeby włączyła aplikację do nagrywania. Tutaj masz dokładniejszy opis kroków:
https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-on-windows/social/record-game-clips-game-dvr-windows-10
 
 
-=Alex=- 
Guru



Pomógł: 225 razy
Dołączył: 17 Gru 2004
Posty: 12840
Skąd: POLSKA
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

Nie korzystałem z tego programu, ale może taki, jakim posługują się streamerzy ?
OBS - Open Broadcaster Software Studio
_________________
----= Historia to uzgodniony zestaw kłamstw, zbiór faktów, które nie musiały zajść. =----

Masz problem, pisz na forum. Nie pomagam na PW !
 
 
michqq 
9


Pomógł: 23 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 5587
Skąd: -)
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

Cytat:
Testowałem:
Camtasia Studio
Fraps
Bandicam
Hypercam


Sprawdz jeszcze "Grabilla"

Ale jak tyle programow wyprobowales i z kazdym jest problem, to moze sie okazac ze problem masz z ustawieniami antywira (wylaczyc na chwile). A moze sproboj instalowac / uruchamiac program do nagrywania jako Admin?
_________________
"Słowo LUB należy rozumieć jako jednocześnie alternatywę i koniunkcję."
(Logika wojskowa. WZTT na modernizację dywizjonu NEWA)
 
 
i 
10



Pomógł: 47 razy
Dołączył: 08 Sty 2005
Posty: 9594
Skąd: ---
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

Niestety moi mili, OBS nie działa, Grabilla dała się zainstalować lecz nie działa. Zaś nie chcę wyłączać mojej ochrony.
_________________
"Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
 
 
 
-=Alex=- 
Guru



Pomógł: 225 razy
Dołączył: 17 Gru 2004
Posty: 12840
Skąd: POLSKA
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

A jaki to ten antywirus ?
_________________
----= Historia to uzgodniony zestaw kłamstw, zbiór faktów, które nie musiały zajść. =----

Masz problem, pisz na forum. Nie pomagam na PW !
 
 
i 
10



Pomógł: 47 razy
Dołączył: 08 Sty 2005
Posty: 9594
Skąd: ---
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

Pełny pakiet Kasperskiego.
_________________
"Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
 
 
 
-=Alex=- 
Guru



Pomógł: 225 razy
Dołączył: 17 Gru 2004
Posty: 12840
Skąd: POLSKA
Wysłany: Czw 19 Lip, 2018   

Domyślałem się, że to będzie Kasperski.
Także miałem z nim problemy, dlatego z niego zrezygnowałem.
_________________
----= Historia to uzgodniony zestaw kłamstw, zbiór faktów, które nie musiały zajść. =----

Masz problem, pisz na forum. Nie pomagam na PW !
 
 
michqq 
9


Pomógł: 23 razy
Wiek: 44
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 5587
Skąd: -)
Wysłany: Pią 20 Lip, 2018   

i napisał/a:
Zaś nie chcę wyłączać mojej ochrony.


Odłącz internet fizycznie, zapusc pelny skan antywirem, poczem zastopuj antywira, sprawdz czy proramy do łapania screenow zaczely dzialac, wlacz antywira na powrot i zapusc pelny skan drugi raz, poczem dopiero na powrot wlacz internet.

Przynajmniej sie dowiesz czy to wlasnie interakcje z antywirem sa problemem czy cos innego.
:gent:
_________________
"Słowo LUB należy rozumieć jako jednocześnie alternatywę i koniunkcję."
(Logika wojskowa. WZTT na modernizację dywizjonu NEWA)
 
 
Wojciech Łabuć 
6
Leperchaun


Pomógł: 3 razy
Wiek: 44
Dołączył: 11 Sie 2015
Posty: 1343
Skąd: Kraina Deszczowców
Wysłany: Nie 22 Lip, 2018   

Jeśli masz karte graficzną Nvidii to GeForce Experience ma możliwość nagrywania (NVidia ShadowPlay). AMD ma Radeon ReLive. Nawet MSI Afterburner ma teraz opcję nagrywania. Z tego co pamietam to kiedys był Xfire i też miał taką możliwość. Czy Raptr.

Pisałeś o Camtasii więc chyba nie chodzi u Ciebie. Swoją drogą można ją teraz kupić za ułamek ceny na Humble Bundle bo w pakiecie z innymi programami Camtasia 9 kosztuje tylko $20.

Z tego co jeszcze pamiętam to jest Apowersoft Free Online Screen Recorder czy także darmowy Flashback Express. Nie uzywałem więc nie mogę powiedzieć jak to się sprawdza.
 
 
gathern 
9



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 5955
Skąd: Norwegia
Wysłany: Nie 22 Lip, 2018   

Tak jak pisze Wojciech, jak masz kartę graficzną GeForce lub Radeon to one mają narzędzia które pozwalają na przechwytywanie ekranu, ja akurat używam GeForce i używałem takiej funkcji, jedyne co trzeba to konfiguracja, potem tylko wybraną kombinacją klawiszy włączasz przechwytywanie i plik się zapisuje na dysku.
_________________
Serwis o jednostkach wojskowych WP - www.jednostki-wojskowe.pl

Art.32 Konstytucji RP - "Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne." - Nie dotyczy polityków i bogatych.

Jean Raspail - "Obóz świętych" - książka na czasie, pokazująca idiotyzm współczesnej Europy

Prawda jest nową mową nienawiści - George Orwell
Aby dowiedzieć się kto naprawdę Tobą rządzi, sprawdź po prostu, kogo nie wolno Ci krytykować. - Voltaire
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Patronat prawny Forum
EGIDA - Kancelaria Radcy Prawnego Robert KŁOSIŃSKI