Witam
Jestem fuszem policji w stopniu sierżanta sztabowego niedawno przeszedłem pozytywnie kwalifikacje moje dokumenty zostały przesłane do departamentu kadr. Jaka jest szansa w obecnych czasach ze DK przeniesie mnie miedzy resortami? Orientuje się ktoś ? Może ktoś przenosił się w podobny sposób ?
Jest bardzo dużo decyzji odmownych. Małe szanse.
Poza tym nie ma przeniesienia między resortami. Jeżeli dostaniesz się do wojska, to będziesz musiał pisać raport o zwolnienie z policji.
Nie uzasadnia. Znam przypadek, że jednemu funkcjonariuszowi odmówili trzy razy. Za każdym razem na inne stanowisko. Dał sobie spokój. Ale trzeba próbować, bo to indywidualne sprawy.
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lip 2014 Posty: 1094 Skąd: z kątowni
Wysłany: Wto 19 Sty, 2021
A skad. Kolega akurat przyszedł do nas, 15 lat służby. Bez znaczenia, jak jest wakat, gość deklaruje że nie odejdzie zaraz po 15 latach i jest wola przyjęcia.
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lip 2014 Posty: 1094 Skąd: z kątowni
Wysłany: Sro 20 Sty, 2021
Jest rozmowa z dcą, kwestia oceny i zaufania. A że nasz dca zna większość komendantów jednostek policji z okolicy, to wykonuje tel. i uzyskuje także informacje o kandydacie także z tamtej strony.
Komendant policji niechętnie pozbędzie się dobrego policjanta a złego nie zarekomenduje bo i tak straciłby jednego etatowca. Czekam na kwalifikuje w elblagu. Póki co minął miesiąc i niewiele się ruszyło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum