Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2004 Posty: 362 Skąd: olsztyn->wawa
Wysłany: Sro 01 Mar, 2006 Badania do celów sanit-epid dla żzsw
Czółkiemn Koledzy
Mam kolejne pytanie z serii "jak ugryźć przepis"
Otóż: jakie badania wykonujecie u siebie żzsw przeznaczonym do prac w kuchni? Znam nowe rozp MZ w sprawie badań do celów sanit-epid, ale jakoś nie znajduje w nim odpowiedzi na moją wątpliwość. W poprzednim z 2002r określone były choroby, które należy wykluczyć, zajęcia, jakich nie mogą wykonywać chorzy oraz częstotliwość badań. W nowym nic na ten temat nie ma.
U mnie robimy: kał x3 (to jasne), morfologię, mocz b.o., HBsAg i USR (nie wiem po co)Proszę o pomoc, pozdro
_________________ "When I die bury me upside down, so the world could kiss my ass"
Lost [Usunięty]
Wysłany: Nie 12 Mar, 2006
prponuję ( aby zejść z ogromnych kosztów) dogadać się z Szefem Sztabu- ustalić stały skład drużynki- bo chyba o tym piszesz( prace pomocnicze w kuchni ) i zrób im kał . Powinno wystarczyć . Ilu? jak masz dużo kasy, i nieweilką drużynke to prponuję 100%; kiedyś w czasach kumuny mówiło się o 5% z drużynki- kontrole tego wymagają. Jeżeli myślisz o kucharzach to to już reguluje ustawa o medycynie pracy. Popraw jak się mylę?. Do dzieła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum